Редактор: e-mail: кадър bTV734 от класифицираните язовири в България са с висока степен

...
Редактор: e-mail: кадър bTV734 от класифицираните язовири в България са с висока степен
Коментари Харесай

734 от проверените язовири у нас са потенциално опасни, може да се окажат и двойно повече

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

734 от класифицираните язовири в България са с висока степен на евентуална заплаха. Класификацията продължава и сега и е допустимо да се окаже, че броят им е двойно по-голям. Това сподели в студиото на bTV шефът на Държавната организация за метрологичен и механически контрол Петър Горновски.

Значителна степен на заплаха значи, че при бедствена обстановка те съставляват опасност за живота на хората, за инфраструктурата и пътищата. 244 от язовирите със забележителна степен на заплаха, а 675 – с ниска.

В 15 области процесът по подредба към момента не е приключил. Независимо от усложнената епидемиологична конюнктура на територията на цялата страна, която затруднява активността на комисиите, работата по класификацията не е серпантина. Извършват се както плануваните образни инспекции на терен, по този начин и последващите ги взаимни съвещания на комисиите.

„ С класификацията на язовирите по степен на евентуална заплаха се дава опция за диференциране на условията за употреба на оборудванията и за установяване на друга честота на инспекциите от страна на контролния орган – ДАМТН. По този метод се подсигурява и осъществяването на годишен надзор за обезпечаване на ограниченията за безвредна употреба на язовирите в „ първа висока “ и „ втора забележителна “ степен на евентуална заплаха. Тези язовири при вероятно настъпване на спешна обстановка биха заплашили живота и здравето на хората, сериозната инфраструктура, пътища от републиканската пътна мрежа, промишлени предприятия и други “, изясняват от организацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР